Sado

28 Nisan 2008 Pazartesi

İSTANBUL

Haber dinliyorsunuz İstanbul, eğlencelik görüntü arıyorsunuz İstanbul, finans merkezi İstanbul, hava durumu İstanbul, spor İstanbul, ekonomi İstanbul, Milli maç İstanbul, yarışmalar İstanbul vs. Bu Ülkede başka şehir yok. Türkiye şehir olarak İstanbul, birkaç Kasaba (Ankara, İzmir, Antalya, Bursa vs.) ile geri kalanı köylerden oluşmuş bir ülke gibi. Benim anlayamadığım nokta Türkiye’de neden hala Bazı ilçeleri şehir yapmak için uğraşıyorlar. Bir önemi var mı? İstanbul var ya ne gerek var sadece kağıt üzerinde şehir olacaksanız.
Eskiden hatırlarım İstanbul’a göçü önlemek için bazı tedbirler alınırdı. Şimdi ise teşvik ediliyor. Herhalde biraz nüfus artışına ihtiyacı var İstanbul’un. Az biraz kalmış olan ormanlık bölgeleri de yerleşime açsınlar, oralardan da kurtulalım. Sadece Finans Merkezi olması yetmeyebilir. Daha Ankara, İzmir ve diğer şehirlerde taşınması gereken bir sürü yer var. İstanbul’u mağdur etmeyelim yoksa Türkiye’ye yazık olur. Kalkınmanın, Milli Gelir artışının, Borsanın ve büyümenin önüne geçmeyelim, imza kampanyaları başlatalım.
Türkiye’yi bölmek için uğraşanlar yıllarca önce Asala’yı icat ettiniz, Ermenilerle bölmek istediniz olmadı, sonra sağ sol icat ettiniz, komünist faşist dediniz olmadı, ardından PKK ile vurmak istediniz olmadı, şimdi türban ile uğraşıyorsunuz gene olmayacak. Bizler size o kadar yardım etmemize rağmen beceremediniz. Biz zaten Ülkemizi bölmüşüz. Boşuna uğraşıp zamanınızı harcamayın. İstanbul ve Anadolu diye ikiye ayırmışız Ülkeyi. Hadi medya yapıyor bunu belki çıkarları için uğraşıyor, siyasetçilerimiz neden yapıyor anlayamıyorum. Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde oturanların hepsimi İstanbul’dan vekil seçiliyor. Acaba İstanbul Hükümeti ve Anadolu Hükümeti diye yönetimi de ikiye bölsek bizlerde ona göre oy versek daha mı iyi olur.
Taşı toprağı altın denilen İstanbul, taşı toprağı pislik haline geldi. Devam edin yakında bir sınır çizer, başka bir ülke yaparız olur biter.
Sağlıcakla kalın.

1 yorum:

Unknown dedi ki...

TÜRKIYE SADECE IKIYE BÖLÜNMEDI,
TÜRKIYE BIR COK PARCALARA BÖLÜNDÜ
HATTA BÖLÜNMELERIN ICINDE BÖLÜNME OLURSTU...
BÖLMEK ICIN COK KISI GÖREVDE DE
TOPARLAMAK ICIN KIMSELER YOK ORTADA...


ZEYNO

Ataürk'ü hiç Böyle Görmediniz

Ataürk'ü hiç Böyle Görmediniz

en çok okunanlar

Bu Blogda Ara

Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı